lørdag den 31. maj 2014

Sjal og ferie


Jeg fik naturligvis ikke strikket nær så meget som jeg havde regnet med, da vi var på ferie. Men eet færdigt sjal (og lidt mere) blev det da til. Sjalet kom aldrig med hjem, da en af vores rejsevenner forelskede sig i det. Og det må man jo respektere :-) Så her er det spændt ud på en Mexicansk hotelseng, med de fra Danmark medbragte knappenåle.

Og så en lillebitte smule billedspam fra vores ferie:

1. maj på Revolutionspladsen i Havana. Vi var på plads på tribuen sammen med omkring 1500 andre udenlandske gæster kl. 6.30, og så solen stå op. Der var stille på selve pladsen, men allerede på den tid kunne man høre byen summe.

Kl. 8.00 startede paraden.
Alle arbejdspladser, alle uddannelsesinstitutioner, kulturinstitutioner osv. De er med alle sammen.
Det er flot, musik, glæde og stolthed - men absolut ikke nogen øl-fest, som Fælledparken i Danmark.

Jeg har taget mindst 100 billeder af paraden, I skal slippe med at se eet.

Jeg havde håbet på en "selfie" med mig og Raul Castro - men han stod desværre for langt væk - så det blev ikke i år, jeg kan konkurrere med Thorning og Obama :-/

Vi har været i Cuba flere gange gennem årerne, og det er "sjovt" at følge udviklingen i landet - på godt og ondt.
Da vi var der sidst for 5 år siden, havde Cuba fået midler fra Unesco til at renovere centrum i Gamle Havana. Det er nu færdigt og meget flot - og underligt "turistet".


Så snart man forlader centrum i Gamle Havana bliver mindre pænt. Byen falder mere og mere sammen. For hver gang, vi er i Havana, ser der værre og værre ud. Man må frygte, at den fantastisk smukke by, snart ender som en ruinby.Det er trist at se. Man må virkelig håbe for bedre tider for Cuba. At embargoen bliver ophævet, så de kan få byggematerialer, osv.

Opmuntrende ting er der selvfølgelig også. Havana falder sammen, men samtidig bygges der flere og flere små ordentlige huse på landet, og fødevareproduktionen er efterhånden fornuftig.

Der er gang i et nyt havnebyggeri uden for Havana, og der bygges en ny jernbane.Og så er der noget, der så smukt som det her. Vinales - dalen. Et frodigt paradis.

Og så er det ikke så ringe at strikke i en hængekøje :-)
 Fakta: 
Garn: Scrumptious Lace
Købt hosEnglegarn.dk
Pinde: 3½
Opskrift: Danielle Shawl  - fundet på Ravelry her
Bemærkninger: Fint sjal Jeg har strikket 4 mønsterrapporter mere, end i opskriften, for at få sjalet stort nok, i det tynde garn.

12 kommentarer:

 1. Det troede jeg ikke, man ku - altså strikke i en hængekøje, men jeg er glad for at vide det, for jeg ønsker mig en i fødselsdagsgave ;-) Det er spændende at høre om Cuba - ikke det mest almindelige rejsemål - tiden må også snart være til at ophæve embargo, skulle man tro! Fantastisk smukt sjal, du har lavet - jeg kender også godt det der med, at der lige er en, der bliver vældig begejstret for det, man har strikket ;-) Jamen så er man jo nødt til at forære det væk til staklen, der ikke selv kan strikke. Heldig modtager :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man strikker rigtig godt i en hængekøje. Så det er et meget klogt fødselsdagsønske :-)

   Slet
 2. Hvor er det bare et smukt sjal !
  og hvor må det være spændende at være på Cuba :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nok nødt til at strikke et til til mig selv :-) Og Cuba er et spændende land, - og cubanerne er venlige og imødekommende - og man skal holde af cubansk musik, for det er umuligt at undgå.

   Slet
 3. Utroligt smukt sjal, får man ikke ondt i ryggen når man sidder og strikker i en hængekøje.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og jeg fik absolut ikke ondt i ryggen - det er den bedste "strikkestilling" jeg nogensind har prøvet :-)

   Slet
 4. For et lekkert sjal, og farven var fin, hilsen Beth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det er en meget skarp grøn farve, som jeg normalt ikke bruger. Men den er faktisk smuk.

   Slet
 5. Meget smukt sjal og hvor var det soedt af dig saadan at give det vaek. Tak for fine billeder. laekker tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rejsevennen strikker ikke selv. Og hun blev meget glad for det.. Og jeg kan jo bare strikke et til:-)

   Slet
 6. Herlig sjal du har strikket i en skjønn farge! Ser at dere har en flott ferie, god helg!

  SvarSlet
 7. Sikke et spændende indlæg og smukt sjal. Du skrev på min blog, at du havde svært ved vendestrik. Der findes to metoder, som jeg indtil nu har fundet, som kan strikkes uden problemer med huller eller er synligt. Den ene hedder German short row og den kan du finde på You tube. Den anden har jeg lige lært hos Markno- Go green på Facebook i det tørklæde der hedder Venstre wing. Det er gratis hvis du er med derinde.

  SvarSlet