søndag den 20. april 2014

2. Barnebarnstæppe

Sørme lang tid siden, jeg har lagt noget på bloggen.
Men det har også taget lang tid at blive færdig med tæppet - og jeg er allerede i fuld gang med et lignende tæppe til barnebarn nr. 3.

Men jeg har da fulgt med hos jer andre. Og derfor (desværre) fået endnu flere ting på min ønskeliste.
Men det er jo bare dejligt, at der er masser af inspiration og flot strik og hækling, så jeg er helt sikker på, at når jeg skal på pension om 8-10 år, så kommer jeg ikke til at kede mig :-)


Barnebarnet (Alec - 9 år) har ikke selv valgt farverne, men har valgt at farverne ikke skulle "rodes sammen", men arrangeres i blokke eller striber. Så det blev de.

Tæppet skal afleveres i morgen, når alle børn og børnebørn kommer til påskefrokost. 
Og så skal næste barnebarn (Tobias 10 år) vælge hvordan hans firkanter skal sættes sammen og jeg skal hækle de sidste firkanter og begynde sammenhækling igen. 

Det næste der kommer på bloggen bliver ikke Tobias´ tæppe. Det  bliver med 99,9 % sandsynlighed SJALER igen. Forude venter 3 ugers ferie i Cuba og Mexico. 1. Maj skal fejres på Revolutionpladsen i Havana :-) Garn skal der med, men det må jo ikke fylde og veje ret meget. Så valget er Scrumptious Lace  3 x 100 gram og så bliver det jo sjaler. 
Fakta:
Tæppet måler 120 x 190 cm og vejer 830 gr.
Garn: Primært højlandsuld fra Garnudsalg.dk, også garn fra Garnpusher.dkHolst garn og lidt tvinni fra Isager
Hæklenål:  3,5 mm
Opskrift: Inspirationen kom først fra By GJ, så et kig hos Lutter idyl og så selve opskriften på den firkant, jeg har hæklet findes her hos Kreafreak.

21 kommentarer:

 1. Hvor er det et flot tæppe - det bliver noget helt særligt, når firkanterne "ikke rodes sammen" :-) Sikken et arbejde du har gang i med alle de tæpper :-)
  Rigtig god rejse -lyder som en meget spændende tur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og det næste barnebarn vil heller ikke have "rodet farverne sammen" - men have placeret farverne i nogle trekanter - mener han. Det må jeg jo se om jeg kan finde ud af. Og jeg håber det bliver en spændende tur.

   Slet
 2. Sikken dog et fantastisk smukt tæppe. Og rigtig god tur til Cuba - det kan vist kun blive en spændende oplevelse :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og vi glæder os også. Vi har været i Cuba flere gange, det er et dejligt land. Men kun været i Mexico city tidligere. Denne gang går turen til "Maya-land" og det glæder jeg mig til at se.

   Slet
 3. Hold op, hvor er det flot! Virkelig fint som du har sat farverne sammen. Det kommer helt sikkert til at gøre lykke i laaaasng tid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tæppet blev afleveret i dag. Og det er simpelthen så sjovt, at de børn bliver så glade for et tæppe :-) Det er absolut et hit at lave tæpper til børnebørnene.

   Slet
 4. Det er vel nok blevet et flot tæppe, jeg kan søreme godt forstå, det tager lang tid at lave
  Tre ugers ferie i Cuba og Mexico lyder fantastisk spændende, håber I får en forrygende tur

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg glæder mig også til turen. Vi har været i Cuba flere gange - men aldrig 1. maj. Jeg tror at 1. maj på Revolutionspladsen i Havana er noget mere "højtidelig" end den øl-fest, som 1. maj i Fælledparken efterhånden har udviklet sig til (hov, jeg lyder vist ligepludselig gammel og sur :-) Det er jeg egentlig ikke, men glæder mig til at opleve en anden måde at fejre 1. maj på).

   Slet
 5. Pragtfuld tæppe, det er nogle heldige børnebørn, der får sådan et lækkert og personligt tæppe.
  Rigtig god rejse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og det er også en heldig bedstemor, der har børnebørn, der bliver så glade for noget så ikke-børnet som tæpper :-)

   Slet
 6. Åh, det var veldig fint teppe. Både mønsteret og fargene er superfint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Barnebarnet er også glad for det.

   Slet
 7. Hvor er den skøn. Elsker de tæpper hvor hver firkant er én farve. Det gir sådan en ro trods alle farverne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo. Det kan jeg også godt lide - og jeg er snart færdig med et med samme firkanter til det andet drenge-barnebarn. Han vil bare gerne have sat firkanterne sammen på en anden måde :-)

   Slet
 8. Så fint teppe! Fargene og sammensetningen var veldig fin! Jeg har også heklet et teppe med slike ruter. Morsomt å se hvor ulike de blir med tanke på farger :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Jeg har lige set dit tæppe. Det er også fint. Og du har helt ret - farverne giver helt forskellige udtryk. Og jeg er helt vild med din uglepude :-9

   Slet
 9. wauuuuw det er smukt ... vildt smukt ... jeg får helt lyst til at kopiere når jeg en gang har hæklet en kæmpe stak lapper :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder til gengæld dine smukke patchwork-tæpper. Sådan nogle vil jeg gene lave, hvis jeg engang får syet så mange lapper :-)

   Slet
 10. For et kunstverk, helt nydelig, klem fra Beth

  SvarSlet
 11. WAW, for et flot tæppe i glade farver. Flot, flot med flot på. Igen ville jeg ønske mine hænder og hjerne kunne arbejde hurtigere i flot samarbejde og der var mange flere timer i døgnet. Ser så meget fint i blogland, at listen over *må-bare-lave* konstant ændres eller forlænges

  SvarSlet