lørdag den 10. oktober 2015

Strik til datter og barnebarn


Jeg har strikket Cove Cardigan til Leia-barnebarnet. 

Trøjen så jeg hos Ellen med bloggen Nikisgarage og jeg faldt straks for modellen.

Jeg startede på trøjen i august, mens børnebørnene var på ferie hos os, så Leia har haft indflydelse på valg af garn og farve.

Trøjen blev hurtigt færdig. Men der skulle jo knapper i !!
Og så gik jeg i stå.

Der er langt mellem knappe-butikkerne, synes jeg. 
Langt om længe fik jeg købt knapper og syet dem i forleden dag.

Leia er startet i børnehaveklasse i år. 
Der sker altså noget med børnene, når de starter i skole. De bliver lige pludselig så store. Fakta:
Garn: Uld/ Cashmere fra Garnudsalg.dk
Opskrift: Cove Cardigan købt på ravelry, her
Ændringer: Modellen er med trekvartærmer, jeg har valgt at strikke lange ærmer. Garnet passede ikke til strikkefastheden, så trøjen er prøvet undervejs og tilrettet.Og så endnu et sjal. Til barnebarnets mor. Heldigvis har jeg døtre, som kan li´ sjaler.

Og det er ikke kun ens børnebørn, der bliver store, ens børn bliver også store, når deres yngste er startet i skole :-)

Fakta: Alpakka og mohair fra garnudsalg.dk
Opskrift: En kombination af Tinas tørklæde og Camomille.
16 kommentarer:

 1. Der er altså en vis tilfredsstillelse i at strikke til børnebørn, som selv har været inde over farver og garn, det er dejligt, de ved, hvad de vil have.
  Mht til knapper: nu ved jeg selvfølgelig ikke, om du somme tider kommer til København, men i en kælderbutik i Vingårdstræde ligger Handler, de har rigtig mange knapper - måske kender du den allerede
  Supersmukt sjal du har strikket, sikke en skøn farve

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo. Jeg kommer da til København af og til - også i nærheden af Vingårdstræde. Så der må jeg da ned og kigge. Udvalget i de butikker, der ligger i nærheden af min bopæl og min arbejdsplads er lidt for begrænset.

   Slet
 2. Hvor er den blevet fin!
  Jeg er både vild med farven og så også med at ærmerne er blevet helt lange. Det ville jeg helt klart også vælge at gøre, hvis jeg skulle strikke den igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en fin model. Godt med blogge, hvor man kan få gode ideer fra :-) Det er jo på vej til at blive koldt, så lange ærmer, synes jeg passede til årstiden.

   Slet
 3. Det er godt nok blevet en dejlig rød trøje og hvor er den blevet god med lange ærmer. Hun ligner en rigtig skolepige og ser så sød ud som hun står der. Jeg køber altid knapper så snart jeg er i nærheden af nogle, men det er jo langt fra altid jeg kan forudse hvad jeg får brug for. Jeg købte iøvrigt knapperne til min røde trøje hos Garnudsalg. Lækkert og særdeles anvendeligt sjal til din datter. At de bliver store tænker jeg også over med overgangen til børnehave - de overgange markerer jo en my epoke i deres liv og så markerer de også at man selv bliver ældre ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Udbuddet af knapper, er lidt ringe her i nærheden. Jeg forsøger stadig at få lagt et Ålborgmøde om fredagen, så jeg engang kan komme i Garnudsalg. Det ville også være dejligt at se deres farver i virkeligheden. Jeg har lavet et par farvefejlkøb over nettet.
   Ja. Der sker nogle kvantespring med børnene i forskellige perioder, fra vuggestue til børnehave og fra børnehave til skole. Og lidt ældre blir man jo altid :-)

   Slet
 4. Det er godt nok blevet en dejlig rød trøje og hvor er den blevet god med lange ærmer. Hun ligner en rigtig skolepige og ser så sød ud som hun står der. Jeg køber altid knapper så snart jeg er i nærheden af nogle, men det er jo langt fra altid jeg kan forudse hvad jeg får brug for. Jeg købte iøvrigt knapperne til min røde trøje hos Garnudsalg. Lækkert og særdeles anvendeligt sjal til din datter. At de bliver store tænker jeg også over med overgangen til børnehave - de overgange markerer jo en my epoke i deres liv og så markerer de også at man selv bliver ældre ☺

  SvarSlet
 5. Det var en flott rød cardigan! Så fint med hullmønster inntil knappestolpen! Du fikk tilpasset den veldig fint til mottaker.
  Sjalet var også fint!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et rigtig sødt mønster, der er på knappestolpen. Og store huller - så selv små fingre kan finde et knaphul :-)

   Slet
 6. Nydelig jakk og en fin jente, litt artig at jeg har strikket samme sjal i samme farge/garn ! Det er jo veldig fint. Ha en fin søndag, hilsen Beth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt garn. Og yndlingsfarven her i huset for tiden, er vinrød/mørkerød.

   Slet
 7. Det er en rigtig sød cardigan - og et smukt sjal. Dejligt sådan at kunne glæde andre med sit strik :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja. Du er jo også en flittig strikker til andre end dig selv :-) Og det er dejligt, når modtagerne bliver glade for hjemmestrikket.

   Slet
 8. Dejlig cardigan - farven er så flot og klæder hende rigtig godt. Sjalet til barnets mor er også fint - de er heldige at have sådan en mor/mormor der kan strikke til dem

  Når ens børn pludselig har børn der går i skole, så kan man godt føle sig lidt gammel. Tiden flyver bare afsted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og lidt gammel er man jo :-). Og det her er mit (foreløbig) yngste barnebarn, man kan jo altid håbe på flere :-)
   - de andre er 8, 10 og 12 år - lige pludselig :-)

   Slet
 9. De var virkelig flotte! God helg til dere!

  SvarSlet