fredag den 1. maj 2015

Jeg strikker flere bunker, Imogen tee og yngstedatterens første store strikketøj

Jeg er ikke fanatisk med sundhed eller/og  miljø.
Bare normalt ganske almindeligt fornuftigt bekymret over vores forurening af vores verden.
Men jeg bliver faktisk både rystet og ærgelig og forarget, når jeg finder ud af, at jeg har været med til at forurene miljøet og mig selv og mine omgivelser med plastik, ved at bruge engangskarklude. 
Måske burde jeg have vidst det - men det gjorde jeg altså ikke.

Fra den ene yderlighed til den anden - for en måned siden brugte jeg engangskarklude, nu strikker jeg karklude af økologisk bomuld. 


Og har allerede strikket en bunke - og der kommer flere. De skal i brug i mit eget hjem og i mine børns/børnebørns hjem :-)


Og så har jeg strikket Imogen Tee (med lange ærmer) til yngstedatteren.
Ikke helt ukompliceret at få opskriften til at fungere. Den bliver alt for høj i halsen, hvis man følger opskriften, så en del tilretninger er nødvendige.  Men den er blevet god - og jeg skal absolut have strikket et par stykker i sommergarn med korte ærmer.Sidst men ikke mindst, har yngstedatteren afsluttet sit første store strikketøj. En halsting fra en af mine bøger (har glemt hvad den hedder).
Så fint strikket - og i dejligt garn, angora fra Lillebod på Nyord.
Angoragarn køber jeg normalt ikke, da jeg har set de mest uhyggelige film om flåning af angorakaniner i udlandet. Men når jeg ser kaninerne og dem der ejer kaninerne og ved at kaninerne er blevet klippet ligeså forsigtigt, køber jeg gerne angora - og betaler også gerne hvad det koster.
Fakta

Karklude
Garn: Økologisk bomuldsgarn
Pinde: 3 mm
Opskrift:  Bird Cherry - Fundet i facebookgruppen Bittamis Design for strikkelystne


Imogen Tee
Garn: 1 tråd Blackhill Silk Kid Mohair og 1 tråd Blackhill Superfine Alpakka fra Garnudsalg.dk
Opskrift: Imogen Tee - fra ravelry.com her

17 kommentarer:

 1. Ihh, så flittig du er med strikkepindende. Lækre og smukke ting du og datter har lavet. Desværre er der plastik i rigtig meget af det vi bruger dagligt. Visse cremer og feks tandpasta, er der bitte små stykker plastik i, for at opnå god slibeeffekt. Det er helt umuligt at indrette sig helt, for at tage hensyn, synes jeg, men bare vi gør, hvad vi kan og nu har du taget et flot skridt, synes jeg.
  Hav en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja. Det er en væmmelig tanke, at vi ikke kan undgå mikroplastik.
   Jeg ved godt, at vi ikke kan leve "rent" liv.
   Men de ting vi åbenlyst kan undgå, uden at det bliver hamrende besværligt, synes jeg at vi skal undgå.
   God weekend til dig også.

   Slet
  2. Du har bare så meget ret. Hvis vi alle gør, hvad vi kan, indenfor vores formåen, må det også virker og du skal have tak for at ryste lidt op i mig, for jeg vidste det egentlig godt, men var blevet doven. Det har også fået mig til at tænke tilbage på min bedstemors tørresnor og hendes måde at leve på. Mere om det på et tidspunkt via bloggen :)
   Griner.... kunne ikke sove, så nu sidder jeg og hækler klude. Tak for sparket på den gode måde.

   Slet
 2. Så fine ting du laver. Tak for oplysningen om karklude, jeg må også igang kan jeg godt se ☺. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og jeg blev overrasket, da jeg hørte i P1, at engangskarklude faktisk er en de ting der afgiver mest mikroplastik i vores hjem. Vi tørrer vores gryder, vores køkkenborde osv. Områder, der kommer i berøring med vores mad. Øv. At man ikke har vist det noget før.

   Slet
 3. Ja, det er noget værre møg med de klude, jeg må også snart i gang, for de hæklede klude, jeg havde fra min tante er for længst gået til - en skøn bunke, du har der :-) Og sikke flot den Imogen Tee er blevet - smuk farve :-) Det må være dejligt, at din datter begynder at strikke - det er et meget fint første projekt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan jo heldigvis købe strikkede/vævede karklude. Men en ægte strikker, kan jo ligeså godt strikke nogle selv. Og det er så hyggeligt at lille-datteren strikker. Pludselig har jeg een jeg som gider høre mig tale om garnkvaliteter og strikkepinde :-)

   Slet
 4. Den halsdisse fra Lene Holme Samsoe er saa flot. Laekkert som foerste projekt. Hjemmelavede karklude, ih saa dejligt. Det er en god bunke du har faaet lavet dig. Jeg burde nok forny mine. Din Imogen Tee er velnok flot.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, ja. Den var fra Lene Holme Samsø, halstingen. Jeg har udlånt bogen til lilledatteren, så jeg havde glemt, hvorfra den var. Og hun er meget tilfreds med sit første store strikkeprojekt. Jeg er sikker på at hun strikker videre.
   Imogen tee skal jeg igang med igen. I en sommerudgave - sikkert i tynd uld/bomuld.

   Slet
 5. Uha, det lyder ikke godt med plastik klude - det har jeg aldrig hørt om. Måske jeg også skulle få strikket nogle karklude. Tak for inspirationen.
  Din Imogen Tee er så flot - helt perfekt i halsen.
  Det er godt gået at lave sådan en halsedisse - der har vi nok en kommende super strikker.

  SvarSlet
 6. Jeg anede ikke det med de engangskarklude. Mon også det gælder mikrofiber?

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, det gjorde jeg heller ikke før jeg hørte det i P1. Se evt. her http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2015/03/24/074117.htm

   Slet
 7. Flotte kluter du strikker og Genseren var i en deilig farve, jeg falt veldig for den halsedissen klem fra beth

  SvarSlet
 8. Det var en skikkelig "bunke" med hjemmestrikka kluter! Så flotte å se på i de flotte fargene. Her er det også klutestrikk på gang, men holder bare på med nummer to nå. Tenkte jeg skulle bruke opp noe av bomullsgarnet jeg har i lageret, så flere vil det bli. Genseren var virkelig flott med hullmønsteret foran. Jeg er så enig med deg i det du skriver om angoragarn. Etter å ha sett denne filmen som viser hva som skjer med disse søte kaninene, er jeg blitt veldig oppmerksom på å sjekke hva plagg og garn er laget av. Denne industrien vil jeg ikke støtte. Fint at du har funnet en leverandør som gjør det skikkelig, for angora er jo et supermykt og godt fiber :)

  SvarSlet
 9. Det er en god idé med at strikke karklude. Det må jeg også i gang med - tænker, at det også er godt til at komme af med garnrester :-)

  SvarSlet