mandag den 13. oktober 2014

Retro-Rya og endnu et sjal

Retro er hot.
Vi har boet på samme matrikel som mine forældre i mange år. Mine forældre i baghuset og os i forhuset. Min far døde for 7 år siden. Min mor døde i januar i år, og jeg er lige så stille og roligt i gang med at rydde op i deres ting.
Og det viser sig at jeg vist har en del retro- hotte ting på loftet :-)


Min far syede i en periode Rya-puder. Jeg har fundet nogle færdige pudestykker på loftet. En tur i vaskemaskinen på uldprogrammet og pudestykkerne er klar til montering.  Og så endnu et sjal. Farven er helt forkert på dette billede.
Men på billederne nedenfor er farven mere OK. Meget mørk vinrød. Og i mit yndlings-sjals-garn. Scumptios lace.

Og når jeg nu er totalt skudt i vinrød, er jeg i gang med en lang cardigan fra Kreativ Strik nr. 4-2014.
Det er første gang jeg har købet et Kreativ Strik blad. Der er nogle fine modeller i, men jeg forstår overhovedet ikke opskriften. Den virker helt tosset i forhold til deling til ryg og forstykker, indtagning til V-hals og placering af knapper .Jeg har ledt på nettet efter en mulighed for at spørge til opskrifterne i Kreativ Strik, men har endnu ikke fundet ud af, hvor og hvordan jeg kan spørge.


6 kommentarer:

 1. Det kan ikke være rart at tømme boet efter sine forældre, men det må nu alligevel være hyggeligt at finde ting som de to puder, din far har syet. Dejligt, at de atter kan komme til ære og værdighed.
  Sjalet er vel nok smukt, jeg kan godt forstå, det er dit yndlingssjal
  Opskriften fra Kreativ Strik kan jeg desværre ikke hjælpe med, jeg holder nemlig ikke bladet

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh -det er lidt trist, at være blevet forældreløs. Det bliver man nok aldrig helt parat til, ligegyldigt hvor gammel man bliver. Men begge mine forældre døde herhjemme efter temmelig kort tids sygdom, jeg havde plejeorlov begge gange, og de fik sagt ordentligt farvel til børn, børnebørn og oldebørn. Og det er fint, og giver gode erindringer, at rydde op i deres ting.

   Slet
 2. Åh ja, ryapuder, dem havde jeg helt glemt - det er vist helt hot igen.
  Utroligt smukt sjal - virkelig smuk farve og så ser det ud til at have en rigtig god størrelse :-) Kreativ strik har jeg også kun købt en gang - sjovt nok præcis det samme blad, men jeg har ikke prøvet at strikke noget endnu. Håber, du får løst udfordringerne med opskriften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ender med at vi også bliver "hotte" igen ? Jeg forstår stadig ikke opskriften, og det irriterer mig voldsomt, men så må jeg jo improvisere, og håbe, at det går godt.

   Slet
 3. Ja, rya er hot igen :-) Kommer til at tænke på en pude, jeg for mere end tredive år siden, lavede i skolen.....uha, den var ikke køn (et hestehovede jeg selv havde tegnet og den stakkels hest havde en alt for tynd hals), så den vil ikke komme frem i lyset igen hvis jeg skulle finde den i gemmerne! I modsætning til min hest, er din fars puder superfede; både motiv og farver - og ja, de skal da i brug; flotte og et dejligt minde!

  Vinrød hører også til blandt mine yndlinge! Det er et utroligt smukt sjal du har strikket - wauw!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske ville du blive glad for din rya-hest, hvis den dukkede op :-) Og min fars puder kommer i brug. Og sjovt, at de har overlevet. Det er nok 45 år siden, han sad og syede rya.

   Slet